Strøby

Lokal rideklub støttede diabetessagen og tjente penge til handicapudstyr

Se billedserie

Rideklub Strålen solgte skrabelodder for Diabetesforeningen i foråret 2018. Det hjalp klubben med at få råd til nyt udstyr til deres mange heste.

Det kan være en dyr omgang at indkøbe nyt udstyr til sin rideskole, derfor valgte Rideklub Strålen fra Strøby at sælge skrabelodder for Diabetesforeningen. Der blev både penge til at indkøbe almindeligt rideudstyr og specialudstyr til deres handicappede ryttere. Rideklubben solgte 400 skrabelodder og tjente 5.600 kroner. Gitte Rasmussen, der er formand i klubben, fortæller, at det var nemt og problemfrit at sælge skrabelodderne.

Jeg går bare hen til folk og spørger, og det værste, der kan ske, er jo, at de siger nej tak. Mange vil gerne købe lodder, fordi de selv kender nogen, som har diabetes, siger Gitte Rasmussen og tilføjer:

Vi har mange ryttere med forskellige handicap, så det betyder også noget for os, at pengene går til et godt formål.
Udover at tjene penge til rideklubben indsamlede Strålen samtidig 6.400 kroner til diabetessagen. Gitte Rasmussen vil klart anbefale andre at sælge skrabelodder for Diabetesforeningen.

Hvis man har muligheden, så synes jeg man skal gøre det. Det er nemme penge at tjene, siger hun.
Klubben har tidligere solgt for andre foreninger, men hos Diabetesforeningen tjener man mere, fortæller Gitte Rasmussen, der selv solgte lodder på rideskolen og blandt bekendte.

Dobbelt formål
Diabetesforeningen åbner nu for tilmeldingen til sit efterårs-skrabelodssalg, hvor sportsklubber, skoler og foreninger tjener penge for hvert lod, de sælger. Hver gang man sælger et skrabelod til 30 kroner, tjener man minimum 11 kroner. Beløbet kan dog øges til 14 kroner per solgt lod, hvis man bestiller minimum 200 lodder og samtidig får solgt alle de bestilte lodder.

Skrabelotteriet har et dobbelt formål, det handler både om at indsamle penge til børn med diabetes, men det er også en god måde at udbrede viden om sygdommen. Vi håber, at de foreninger, klasser og sportsklubber, der sælger lodder, benytter muligheden til at lære noget om diabetes. Vi bruger overskuddet til børne- og familiekurser, forskning i diabetes, rådgivning samt forebyggelse og oplysning, siger Søren Biune, der er chef for marketing og fundraising i Diabetesforeningen.

Hver dag får ét barn i Danmark type 1-diabetes. Sygdommen rammer tilfældigt og kan hverken helbredes eller forebygges. Med type 1-diabetes mister kroppen evnen til at producere det livsnødvendige hormon insulin. Sygdommen vender op og ned på tilværelsen – ikke kun for det barn eller det unge menneske, der bliver ramt, men for hele familien.

Bil og drømmerejse på højkant
I efterårets skrabelotteri, som løber fra den 3. september til og med 21. december, er der mere end 10.400 gevinster. Heriblandt to Citroen C3 Iconic inklusive levering og metallak til en værdi af 145.490 kr. samt to rejsegavekort fra Apollo til en værdi af 50.000 kr.

Du melder dig til på hjemmesiden www.diabetes.dk/lotteri eller ved at kontakte Diabetesforeningen på tlf. 63 12 90 17 eller e-mail: skrabelotteri@diabetes.dk

Fakta om type 1-diabetes
Hver dag rammes et barn i Danmark af type 1-diabetes.
Fra år 2000 til 2016 er det samlede antal børn og unge (0-19 år) med type 1-diabetes vokset fra omkring 1.675 til 3.150.

I alt lever mere end 25.000 danskere med type 1-diabetes og tallet er stigende.
Type 1-diabetes rammer tilfældigt, er uhelbredelig og kan ikke forebygges.
Type 1-diabetes er kronisk og kræver behandling med insulin resten af livet.

Diabetes i tal
Se også: ”Hver anden dansker tager fejl om type 1-diabetes”

Kommentarer