Kultur og events

Monsieur Ibrahim & Koranens Blomster

Foto: Mie Neel

Stevns Teaterforening har sat en ekstraforestilling på repertoiret. 

Anledningen er, at Ældresagen har henvendt sig med ønske om at få arrangeret en forestilling med særlig adresse til deres medlemmer.

”Da vi planlagde indeværende sæson, var Monsieur Ibrahim & Koranens Blomster en af de forestillinger, vi ærgrede os over ikke at få plads til”, siger teaterforeningsforkvinden Lene Vestergård. ”Nu køber Ældresagen på forhånd 100 billetter, så er vi ude over risikoen for underskud. Så det er jo win-win.”

De resterende billetter er udbudt i åbent salg på Stevns Teaterforenings hjemmeside.

Monsieur Ibrahim & Koranens Blomster er historien om Momo, der som 13-årig bliver forladt af sin far og bliver forældreløs. Han knytter et venskab for livet med den gamle arabiske kioskejer Ibrahim, der hjælper ham med at opbygge sin egen identitet og selvværd.

Momo er en ensom teenager, der bor med sin fraværende og sorgramte far. Momo er ved at opdage sine følelser for det modsatte køn. Han har et godt øje til naboens datter, men hun svigter ham. Han vender sig i stedet til en af kvarterets prostituerede, som han får råd til ved at stjæle i Ibrahims butik og sælge af farens mange bøger.

Da faren en dag vælger at flygte fra det hele, bliver kioskejeren Ibrahim den eneste voksne i Momos liv. Med sin omsorg og livsvisdom formår Ibrahim at gøre livet udholdeligt for Momo. Han hjælper med at lette hadet fra Momos sind, styrke hans selvværd og finde sig selv.

Den prisbelønnede skuespiller Troels II Munk spiller Momo, der som voksen mindes Ibrahim og deres venskab. En rørende og smuk historie!

Holbæk Teater og Teater V

Monsieur Ibrahim & Koranens Blomster

Onsdag d. 17. november kl. 19.30, 2021

Snurretoppen

Medvirkende: Troels ll Munk

Instruktion: Pia Rosenbaum

Billetter www.stevns-teater.dk

Løssalg: 260 kr.

Medlemsbilletter: 130 kr. Medlemskab: 100.kr.

Unge u 25 år: 60 kr.

Bagom for forestillingen.

Monsieur Ibrahim & Koranens Blomster er baseret på den franske dramatiker Éric-Emmanuel Schmitts bog af samme navn. Bogen indgår i firebindsværket Det Usynliges Cyklus, hvor Schmitt skildrer filosofien bag de store religioner:

I Milarepa forsøger Éric-Emmanuel Schmitt at beskrive buddismen. I Oscar og Den Lyserøde Dame er kristendommen i fokus. I Noas Søn handler det om jødedom og kristendom, mens Monsieur Ibrahim & Koranens Blomster sætter fokus på bl.a. sufismen i islam, men med referencer til jødedom.

“Tanken bag bogserien er, at alle religioner er respektable,” fortæller Éric-Emmanuel Schmitt selv.

“Ingen af dem er sande i rationel forstand på samme måde som to og to er fire. Men de er kilden til den indre, åndelige arkitektur, som netop er usynlig, og som består af følelser og værdier. De hjælper os til at bebo menneskelivet, som ellers er et tomt hus. Religionernes opgave er at hjælpe os med at affinde os med menneskets lod,” siger Éric Emmanuel Schmitt.

“Der har de seneste år i medierne været en konstant fortælling om Islam som værende selve “skurken”. Hvis vi ukritisk går med på den fortælling, at det er selve religionen og dens filosofi, der er problemet, så giver det en dag bagslag og rammer os selv og vores egen religion og kultur. Det kan aldrig være religionen, men hvordan vi udlever den, der er til diskussion. Derfor har vi på Holbæk Teater med Monsieur Ibrahim & Koranens Blomster fundet det vigtigt at fortælle en anden historie om Islam, om tro og menneskelig udvikling. Om at føle sig overset og at føle sig set. Et kærligt og tankevækkende portræt af troens positive betydning i menneskers liv”, siger teaterleder Kristoffer Møller Hansen på Holbæk Teater.

Kommentarer