Store Heddinge

Oplev koncerthyldest til Tony Vejslev og Frank Jæger

Foto: Stevns Bibliotekerne

Tom Frederiksen og brødrene Finn og Torsten Olafsson medbringer de akustiske instrumenter, når de besøger Café Bliss med koncertforedraget ’O, at være en høne – en hyldest til Tony Vejslev og Frank Jæger’.

’Bedstefar, tag din tænder på’, ’O, at være en høne’ og ’Kirsten og vejen fra Gurre’ er måske nogle af de sange, som du først tænker på, når du hører navnene Tony Vejslev og Frank Jæger. Og mon ikke også, det er nogle af de melodier, du kan få lov at høre, når Stevns Bibliotekerne inviterer til koncertforedrag om netop Vejslev og Jæger på Café Bliss den 31. oktober, kl. 19?

Tony Vejslev var komponisten, der skrev melodier til en række af sin ungdomsven Frank Jægers fine digte. Flere af sangene er siden hen blevet folkeeje, og seks af dem har siden 1974 været repræsenteret i Højskolesangbogen. En række af sangene er gennem årene blevet indspillet af kendte, danske kunstnere, som blandt andre Eddie Skoller, Erik Grip og ikke mindst Kim Larsen.

Bag foredraget står Tom Frederiksen, Finn Olafsson og Torsten Olafsson, som i mange år har turneret rundt og fremført Vejslev og Jægers både kendte og mindre kendte sange. Aftenen igennem krydres musikken med både muntre og alvorlige fortællinger om den kendte duos mangeårige, kreative samarbejde. Tom Frederiksen er en fantastisk fortolker af Frank Jægers tekster, og har siden 2010 jævnligt turneret med sin hyldest til makkerparret Vejslev og Jæger – godt flankeret af brødrene Olafsson. Trioen har lavet nye arrangementer af sangene, som primært guitaristen Finn Olafsson har “klædt på” med sine karakteristiske akustiske guitartemaer.

Koncertforedraget afholdes på Café Bliss og det vil være muligt at købe mad og drikke, både inden koncerten og i pausen. Arrangementet er gratis, men du skal have billet, som kan hentes på www.stevnsbib.dk eller på Stevns Bibliotekerne i den betjente åbningstid.

Kommentarer