Rødvig

Spisestedet ’Helt i fisk’ åbner på havnen i Rødvig

Rødvig: Poul Ravnholdt fra Hellested vil skabe nyt liv på Rødvig Havn med spisestedet ’Helt i fisk’.

Poul Ravnholdt fra Hellested har forpagtet restaurationslokalerne og køkkenet i produktionshallen hos Rødvig Skibs- og Bådebyggeri A/S samt faciliteterne til udendørs servering på kajen, hvor han om kort tid åbner et nyt spisekoncept for hele familien.

Kald ham bare gal eller genial, men Poul Ravnholdt tror på ideen og konceptet.

Den 61-årige kok og forretningsmand fra Hellested viser i støv, byggematerialer og øredøvende larm fra arbejdende håndværkere rundt på den byggeplads, der på få dage skal forvandles til et nyt og unikt spisested på Rødvig Havn.

Holder tidsplanen for ombygningen og restaureringen samt indhentningen af de nødvendige tilladelser, satser Poul Ravnholdt på at kunne bespise de første gæster i spisestedet ’Helt i fisk’ i pinsedagene. Dog håber han, at iskagehuset kan åbnes tidligere.

– Jeg ved godt, at det bliver en stor udfordring at skabe nyt liv i lokalerne. De to foregående forpagtere holdt ikke sæsonerne ud, men jeg er sikker på, at mit koncept bedre rammer de behov, som beboerne i nærområdet, de mange fritidssejlere og resten af oplandet på Stevns efterspørger, siger Poul Ravnholdt.

Egentlig havde han besluttet sig for at trappe ned efter et langt arbejdsliv som indehaver af et cateringfirma og som kok, køkkenchef og restauratør på en lang række hoteller og restauranter, men da han blev opmærksom på muligheden for at genåbne for servering i de rå og charmerende omgivelser, var han ikke sen til at slå til.

– Selv om jeg har arbejdet på eksklusive steder i København, Nordsjælland og i Skagen, er jeg ikke i tvivl om, hvad der vil virke i Rødvig Havn. Jeg har boet på Stevns i 18 år, og jeg kender lokalområdet og befolkningen, så mit koncept bliver meget anderledes i forhold til de seneste forpagtere, siger Poul Ravnholdt og fortsætter:

– Omgivelserne er i sig selv en oplevelse, og det skal det også være at besøge stedet, der i daglig tale kaldes ’Både og’. Det vil det fortsat være, da værftsaktiviteterne rundt om bygningen fortsætter.

Rustik indretning

Den store bådehal er ved at blive ryddet efter afslutningen på sæsonklargøringen af en række både, og det sydvendte serveringslokale på førstesalen sættes i stand – uden dog at spolere det rustikke og maritime udtryk. Her hænger redningskranse og masser af navnebrædder fra blandt andet en del af de fiskefartøjer, der har været med til at sikre erhvervsfiskeri på havnen i Rødvig gennem en årrække, i loftet.

Serveringslokalet skal fremover danne ramme om en aftenbuffet bestående primært af friske fisk, men også suppleret af diverse kødretter.

På den store, sydvendte tagterrasse med en unik udsigt over havnen og vandet vil der desuden i dagtimerne være mulighed for at nyde friske sandwich, salater, fish & chips, fiskefrikadeller og lignende.

De samme retter tilbydes som take away fra udsalget i det sydvendte hjørne af den markante blå bygning, der i en årrække har symboliseret industriaktivitet på havnen. Da Rødvig Skibs- og Bådebyggeri A/S også driver Fejø Laks, vil deres fisk også indgå i menuerne.

– Jeg har valgt at kalde stedet for ’Helt i fisk’. Jeg håber ikke, at det kommer til at gå sådan for mig, men jeg vil gerne signalere, at vi mangler et lokalt spisested, hvor fisk er i højsædet, siger Poul Ravnholdt. Han understreger, at konceptet skal være økonomisk attraktivt for en familie og for en god oplevelse i hverdagen for de lokale.

Det er Poul Ravnholdts indgående lokalkendskab og erfaringer fra en lang erhvervskarriere i restaurationsbranchen, der skal sikre det økonomiske fundament for det nye spisested.

Han er uddannet kok fra Hotel d’Angleterre, og han har været køkkenchef på Hotel Kong Frederik og på Hotel Store Kro i Fredensborg. Desuden har han drevet restaurant i Gl. Skagen. Senest har han drevet PR Menu Theilgaard i Køge og været køkkenchef på traktørstedet Højeruplund, samtidig med at han i cateringfirmaet PR Menu har stået for blandt andet driften af eksterne kantiner med op til 1.500 daglige gæster.

Skaber lokale arbejdspladser

Foruden opgaverne til de lokale håndværkere, der har travlt med at gøre klar til åbningen, er han glad for også at kunne skabe en række lokale arbejdspladser i månederne frem til september.

– Jeg får brug for fem-seks fastansatte medarbejdere til køkkenet og servicering samt 10-12 medarbejdere, der med skiftende timetal kan passe blandt andet iskagehuset og frokostudsalget og servere om aftenen, siger Poul Ravnholdt.

Poul Ravnholdt kan kontaktes på telefon 2074 5068 eller på info@heltifisk.dk.

Det nye spisested får en samlet kapacitet på op mod 250 gæster i bådhallen, i restaurationslokalet og på den udendørs tagterrasse.

Kommentarer