Store Heddinge

Stevns Bibliotekerne fylder rundt – og inviterer til åbent hus

Det første bibliotek i Store Heddinge i en lejlighed tilhørende lærer Th. Borryes, i Algade 39. Billedet er fra åbningsåret i 1922. Foto: Johannes Andersen/Arkiv.dk

Stevns Bibliotekerne inviterer alle til en festlig dag, når de rammer selve 100-års dagen for Store Heddinge Biblioteks indvielse.

Lørdag den 26. november er det præcis 100 år siden, Stevns Folkebibliotek blev indviet. Biblioteket lå dengang i en lejlighed i Algade 39 i Store Heddinge. Sidenhen rundede købstadens bibliotek Nørregade, inden det i 1971 rykkede ind på den nuværende lokation på Kirketorvet, der tidligere havde huset det gamle kommunekontor. Her ligger biblioteket den dag i dag. Sidenhen er Stevns Folkebibliotek blevet til Stevns Bibliotekerne, som vi kender det i dag. For siden kommunesammenlægning i 2007 har biblioteksvæsnet bestået af hele tre biblioteker, som udover biblioteket i Store Heddinge også rummer afdelinger i Hårlev og Strøby Egede.

Et travlt fødselsdagsår

-Året igennem har vi markeret vores runde fødselsdag med gaver til Stevns’ borgere i form af ekstra mange, ekstra lækre arrangementer rundt omkring på hele Stevns. Vi har bl.a. afholdt børnetorvedag, 300-års fødselsdag på Rytterskolen, litteraturfestival og haft besøg af flere anerkendte forfattere, fortæller biblioteksleder May-Britt Diechmann og fortsætter: Vi har været rigtig glade for at komme godt rundt i hele kommunen og møde mange forskellige borgere til vores arrangementer. At de har lyst til at dukke op til det, vi laver, er jo dét, der får det hele til at give mening, afslutteren bibliotekslederen og sender en tak ud til borgerne.

Kig ind til en festlig dag

Bibliotekets ellers travle arrangements-år afrundes nu på festlig og ganske afslappet manér på selve 100-års dagen. Det sker, når bibliotekets personale inviterer til åbent hus med lagkage, fødselsdagskringle, taler og bobler. Der er lagt op til en dag i hyggens tegn, hvor du kan komme og tale og hygge med bibliotekets brugere, samarbejdspartnere og medarbejdere – både nuværende og tidligere. Dagen igennem sørger jazzduoen Sørensen & Pedersen for at sætte stemningen, når de spiller kendte standards fra 20’erne og 30’erne på klaver, klarinet og sax.

Alle er velkomne til at kigge forbi og tage del i fejringen, der finder sted Store Heddinge Bibliotek, den 26. november, kl. 10-13.

Kommentarer