Sigerslev

Stevnske Lasse Svan vandt guld ved OL i Rio

Sigerslev: Lasse Svan, højrefløjen fra Sigerslev på Stevns, scorede tre mål mod Frankrig i OL-finalen.

Lasse Svan, højrefløjen fra Sigerslev, deltog aktivt i OL-finalen i Rio, hvor et dansk herrehold efter en forrygende kamp for første gang i historien vandt medalje ved et OL. Det olympiske guld var hjemme, efter sejr på 28-26 over Frankrig. Det var Danmarks anden guldmedalje ved dette OL.

Lasse Svan indledte kampen med at score på Danmarks første angreb. Danmark førte 16-14 ved pausen og 32-årige Lasse Svan gjorde det til 24-20 efter 17 minutter. Frankrig fik reduceret til 23-26, mens Lasse Svan sad ude med sin anden 2-minuttersudvisning.

Spændingen blev ikke mindre da det med fem minutter lykkedes franskmændene at reducere til 26-24, hvilket fik landstræner Gudmundur Gudmundsson til at tage timeout. Alligevel lykkedes det for det franske hold at reducere den dansk føring til 26-25.

Men danskerne holdt føringen kampen ud.

Stevnske Lasse Svan holdt hovedet koldt og Danmark foran med 27-25. I de sidste minutter nåede de to hold at score et enkelt mål hver og OL-guldet var hjemme, idet Danmark vandt OL-finalen 28-26.

Siden 1987 har Danmark mødt Frankrig i ni betydende EM- og VM-kampe. Deraf fandt Danmarks eneste sejr sted i Tyskland i 2007.

Lasse Svan Hansen er født 31. august 1983 i Sigerslev på Stevns. Han spiller for SG Flensburg-Handewitt i den tyske Bundesliga. Han vandt DM-guld med GOG Svendborg TGI i 2004 og 2007.