Kultur og events

Tag børnene med til Børnevalg 2021 på biblioteket

Foto: Stevns bibliotekerne

Alle landets biblioteker inviterer nu til Børnevalg 2021, for at styrke børnenes forståelse for og lyst til at deltage i demokratiet. 

Frem til den 16. november kan børnene gå til stemmeboksene på børnebiblioteket og vælge, hvem der skal vinde årets Børnevalg. Børn på Stevns kan selvfølgelig også i stemmeboksen på bibliotekerne i Strøby Egede, Hårlev og Store Heddinge.

– Det er alle tiders måde, at give børnene en forståelse for, hvordan et demokratisk valg foregår og få en god samtale med de små om, om hvordan vores samfund fungerer og er indrettet, fortæller Ziska Lørup, der er børnebibliotekar på Stevns Bibliotekerne.

På www.børnevalg.dk vil årets kandidater fra den 28. oktober blive præsenteret, og samtidig åbner

børnebiblioteket for, at børnene kan møde op og afgive deres stemme på favoritfiguren på en stemmeseddel.

– At vi skaber børnevalg, handler om at skabe demokratisk dannelse også for de helt små. I en communal valgkamp er det oplagt at bruge figurer, børnene kender fra deres bøger til at formidle det der med valg til dem. Bibliotekernes væsentligste opgave er at understøtte demokratiet gennem debat og adgang til litteratur og viden. Det gælder også for børn, og børnevalget er en fantastisk måde at få afmystificeret på for de mindste, siger direktør i Danmarks Biblioteksforening, Michel Steen-Hansen.

Det er tredje gang, der afholdes Børnevalg og valget er som de andre år arrangeret af Ballerup Bibliotekerne og Danmarks Biblioteksforening i samarbejde med landets øvrige biblioteker. Stemmeurnerne på de tre biblioteker er åbne fra den 29. oktober og frem til 16. november, hvorefter vinderen offentliggøres.

Kommentarer