Kultur og events

Tag med på rundtur i alle tiders dagbøger

Forfatter Lise Søelund Foto: Stevns Bibliotekerne

Har du nogensinde skrevet dagbog med tanke på, at andre skulle læse den?

Nej vel? Dagbøger er oftest personlige tanker og minder, som sjældent deles med andre end dagsbogsforfatteren selv.

Men mange fortællinger og historier, som vi kender rigtig godt, er jo rent faktisk dagbøger. De personlige beretninger, som dagbøger rummer, har en helt særlig evne til at kravle ind under huden på os og sætte sig fast i vores bevidsthed. Og flere personlige dagbøger, er sidenhen blevet store historier, som er rejst både landet og verden rundt.

Derfor tager forfatter Lise Søelund tager fat i dagsbogsgenren, når hun – sammen med Stevns Bibliotekerne – inviterer til foredrag på Rytterskolen den 17. november, klokken 19-21.

På rejse i dagbøgernes univers

Vi kommer blandt andet til at stifte bekendtskab med en opdagelse af et stort kontinent, som forveksles med Indien og vi møder en dygtig essayist, der placerer sin kone i et tårn for sig selv. Vi skal forbi en berømt Lord, som viser os et spejl af tiden, en endnu mere kendt eventyrforfatter tager os en tur med ud på den jyske hede, og en eksistentiel teolog udsætter os for en frygtelig patos. Vi skal forbi en smuk dagbog, skrevet af en pige, der er lukket inde under en barsk krig. Et dilemma fra krigens tid indtræder også hos en kendt Stevnsk forfatter, når der skal tages stilling til, om den ene part i krigen er værre end den anden. Og vi skal runde endnu en sørgelig fortælling, hvor en dagbogsforfatter mister sig selv og sit liv i vildmarken, som ellers skulle have givet en det liv,

som man ikke kunne få andre steder.

Disse fortællinger og mange flere er på dagsordenen, i Lise Søelunds foredrag ’Alle tiders dagbøger’. Foredraget er gratis, men du skal huske at have billet. Den kan du hente enten på Stevns Bibliotekernes hjemmeside stevnsbib.dk/arrangementer eller på bibliotekerne i Store Heddinge, Hårlev og Strøby Egede i den betjente åbningstid.

Kommentarer