Kultur

Teaterforestilling i Erikstruphallen

Stevns Teaterforening havde også i sidste sæson Teater freezeProduction på plakaten. Det var med Den grønlandske mand, som et stort publikum havde fornøjelsen af.

Rasmus Lyberth har holdt afskedskoncerter i hele landet i det seneste års tid. Men her i Jeg bærer min sjæl dukker han op igen som syngende skuespiller.

Jeg Bærer Min Sjæl er en musisk beretning om kærlighed, overgreb, håb og tilgivelse.
– et visuelt musisk-teaterstykke om overgreb, kærlighed, magt, tilgivelse og håb. Et nyt stort samarbejde mellem Hanne Trap Friis og de grønlandske scenekunstnere og musikere. De har valgt at beskrive det sværeste, med de sprog kunstnere har: musikken, dansen, poesien og teatrets i et sammenflettet univers af monologer, dialoger, dans, sange og projekterede billeder.

Forestillingen er blevet til som et tæt samarbejde med de mennesker, hvis personlige beretninger der fortælles. I poetiske og jordnære beretninger møder vi både barnet, der har oplevet smerten, den voksne der trøster, fællesskabets glæde og nødvendighed, politikeren der smælder og urkraften, der bærer os alle til nye steder i livet.

Forestillingen er baseret på tekster og digte skrevet af mennesker, som har oplevet overgreb – enten på egen krop eller som pårørende.

TV2 journalist Phillipa Filtenborg skrev: ”…Og da ridderkors hædrede Rasmus Lyberth og skuespillerinde Karina Møller sang, så var det en eksplosion af følelser til musik af Hans-Ole Amossen. Klaus Geisler understregede i sit sublime spil, hvorfor han har en Reumert stående derhjemme, og så ved jeg slet ikke, hvordan jeg skal beskrive unge Nukakkuluk Kreutzmann. Jeg kan simpelthen ikke mindes, at jeg har set så stærk skuespillerpræstation i så ung en kvinde”

Stevns Teaterforening glæder sig over, at det igen kan lykkes at vise fantastiske skuespillere fra Grønland her på Stevns.

Der spilles på dansk! Varighed 80 minutter

Kommentarer