Hårlev

Tykke børn på Stevns skal slankes med Holbækmodel

Stevns Kommune: Overvægtige børn i Stevns Kommune vil i fremtiden få tilbudt hjælp fra kommunen

Stevns Kommune har sammen med Slagelse, Holbæk og Kalundborg kommuner har indledt et samarbejde med Enheden for Overvægtige Børn & Unge på Holbæk Sygehus. Enheden har de senere år haft succes med at skræddersy behandlingsplaner med 14-20 punkter, der defineres til det enkelte barn, og dermed hjælpe overvægtige børn af med overflødige kilogram. 7 ud af 10 børn taber sig og bevarer vægttabet.

– Det enkelte barn får lavet en meget nøjagtig gennemgang af, hvordan barnet lever, og på baggrund af den gennemgang laver man en skræddersyet behandlingsplan, der er målrettet det enkelte barn og den enkelte familie, fortæller overlæge Jens-Christian Holm til P4 Nordvestsjælland.

Ifølge Jens-Christian Holm, der er en af landets dygtigste eksperter i fedme blandt børn, kan kommunerne med blot seks timers indsats hjælpe et overvægtigt barn gennem et helt år. Ved at bruge Jens-Christian Holm’s kur kan man hjælpe langt flere overvægtige børn, end de få specialiserede sygehusafdelinger kan nå i dag.

Se mere på DR1 i aften

Jens Christian Holm’s kur er unik, så unik at DR1 har lavet en programserie Generation XL hvor man følger fem overvægtige børn, der har søgt hjælp hos ham. Serien fulgte familierne gennem op- og nedture henover et halvt år og mødte dem igen et år efter, de blev målt og vejet på hospitalet for første gang.

Det første af otte programmer i serien Generation XL, sendes i aften torsdag den 18. oktober klokken 21 til 21:30 på DR1.

Kommentarer