112 og retsvæsen

Spiritusbilist kørte vanvidskørsel

Kl. 23.10 anmeldte en bekymret bilist, at en forankørende bil slingrede kraftigt og havde påkørt flere helleanlæg på øst ad Værftsvej i Køge. Anmelderen fulgte efter den slingrende bil hen til en adresse i Strøby Egede, hvor en politipatrulje traf de to bilister.

Den slingrende bil var ført af en kvinde i 40´erne fra Køge kommune. Hun var tydeligt påvirket af spiritus, så hun blev testet med alkometeret, som viste en promille på over 2,0. Hun blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve. Når promillen er over 2,0 falder sagen ind under reglerne om vanvidskørsel, og det er muligt for politiet at beslaglægge bilen med henblik på konfiskation.

Den kvindelige bilist gav sit samtykke til at politiet tog bilen. Hun blev løsladt efter at have afgivet en blodprøve, som politiet nu venter på analysen af. Om bilen kan endeligt konfiskeret vil blive afgjort ved et senere retsmøde.

Politiet er meget glade for at få standset dem meget farlige kørsel. Tak til den handlekraftige borger, som anmeldte sagen og fulgte efter bilisten, så politiet havde mulighed for at finde hurtigt frem til stedet og stille bilisten til ansvar.

Kommentarer